Boppan 7/1

Hann/ orkade inte skriva om gårdagens ridpass. Så gör det nu ist. Red med Jossan.
_________________________________________

Började med att skritta & trava fram i 30 min, red många olika vägar mest överdrivna små volter. Arbetade mycket med skänklarna. När hon var uppvärmd och klar så påbörjade vi en övning i trav. På höger långsida så skulle man ha ökad trav och stå i fällsits, på vänster sida skulle man sitta ner och korta traven så mycket det gick. På kortsidorna skulle man ha normal takt och göra en vålt i mitten, lätt ridning. Gjorde det ungefär 8-10 min i varje varv.
Efter det så gjorde vi första galoppövningen. Ökad galopp på höger långsida, kortad på vänster. Trav på kortsidorna. Stå i lättsits i ökad galopp, sitta ner i kortad. Avslutade övningen och gick över till att man skulle göra serpentiner i galopp med en halt på medellinjen, sen fatta ny från halt.  Ever det fick hästarna skritta på långa tyglar en liten stund.
När vi hade skrittat så arbetade vi på va sin volt. Tränade lite på "öppna" och "sluta". Gick toppen, bara att hon var väldigt seg.. Sen tröttnade vi på det. Sen efter det Gjorde den första övningen i galopp. Tog en litem paus genom att göra halt vid varja bokstav i trav. Sen när dom lyssna ordenkligt gjorde vi det i galopp, fast vid varranan bokstav. Efter det trava vi av. Sen fick det bli en LÅÅÅÅÅNG avskrittning och mycket havre och morötter efter det.

Boppan blev mjuk och go. Imorgon när vi rider så ska vi ha två spön. Ett vid händerna och ett vid ryggen och framför armvecken. (kanske lite svårt att förstå menmen. Denna veckan ska det bli mycket jobb, för både oss ryttare och hästar ! Denna tävlings terminen ska bli lyckad ..<3
Tack för er som orkat läsa :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0